× Search

Waarvoor kan je bij de Stip terecht?

Je kan bij ons terecht voor al je vragen met betrekking tot werk, vrije tijd of andere weekinvulling. De overgang van een gestructureerde schoolomgeving naar het zelf invullen van je dag, je hobby’s of je werk is niet altijd gemakkelijk. Er zijn zoveel organisaties, zoveel verenigingen… Er is zoveel keuze…
Hoe pak je dat aan? Waar kan je terecht? 

Enkele voorbeeldsituaties:

Je zit in je laatste jaar op school. De school heeft voor jou al een leuke stage geregeld, waar jij na dit jaar mag blijven werken in de vorm van Begeleid Werk. Je kan er maandag en dinsdagvoormiddag terecht. Je vraagt je echter af wat je die andere dagen moet doen. Je wil wel iets anders dan hele dagen alleen thuis zitten. Hoe vind je nog boeiende tijdinvulling voor de andere dagen?

School was voor jou geen succes. Je bent 20 jaar en je hebt geen diploma behaald. Toch wil je heel graag gaan werken. Je wil niet je hele leven op kosten van je ouders thuis zitten. Je wil werken voor je eigen centen. Hoe pak je dat aan?

Je weet wat je leuk vindt, je weet wat je graag doet. Maar waar vind je mensen om diezelfde leuke dingen mee te doen?

VAPH, RTH, BW, DC, VOP… de zorgwereld hangt aaneen van afkortingen. Maar wat kunnen al die afkortingen voor jou betekenen? Hoe kom jij bij de juiste hulp terecht? Waar vind jij ondersteuning op jouw maat? 

Komt dit je bekend voor? Of heb je nog andere vragen waar je ondersteuning bij kan gebruiken? De Stip luistert naar jouw vraag en gaat samen met jou op weg naar oplossingen.

We vertrekken steeds vanuit jouw ervaringen, van wat jij goed kan of leuk vindt!

Jij, als jongvolwassene zelf, kan bij ons terecht, maar ook je ouders, je broer, zus, vrienden of iedereen die jou wil ondersteunen in het dagelijkse leven.

MAIL NAAR EEN KENNIS

'DE SCHELP' ONS ZORGNETWERK NOORDERKEMPEN

De Schelp Zorgnetwerk Noorderkempen vormt samen met het Revalidatiecentrum, de scholen voor buitengewoon onderwijs Berkenbeek de zorginstellingen van het Spectrum, een netwerk van instellingen, dat opkomt voor personen met een beperking in de Noorderkempen. Doel is: nieuwe initiatieven te ontwikkelen en te beheren, de onderlinge samenhang en de interne communicatie te bevorderen, de gemeenschappelijke initiatieven van de drie organisaties te ondersteunen en te stimuleren, de relaties met de lokale besturen te onderhouden.