× Search

Hoe verloopt een traject?

 • Voor een eerste contact kan je ons bellen, mailen, sms’en of binnenspringen op ons kantoor. Je vindt de contactgegevens bij ‘Contact’. Op dit eerste contact maken we een afspraak voor een intakegesprek.

 • Tijdens het intakegesprek leren we elkaar wat beter kennen. Wie ben jij? Wat zoek je? Wat is je hulpvraag? Hoe kan De Stip je ondersteunen? We denken al samen na over wat je graag doet, wat je wil en welke succeservaringen je in het verleden al hebt gehad.

  We bespreken samen of De Stip jou effectief kan verder helpen. Kennen we organisaties of personen waarbij we voor jou terecht kunnen? Kunnen we je praktische hulpmiddelen of tips aanreiken? Kunnen we je netwerk ondersteunen? Kunnen we je helpen in je zoektocht naar je eigen ASS? Als het antwoord hierop JA is, starten we een traject met je op.

  Als we een traject met je opstarten, stellen we een begeleidingsovereenkomst op, waarin onze onderlinge afspraken en de financiële regeling staan. Deze laatste kan je ook terugvinden onder ‘Wat kost een traject bij De Stip?’.

  We gaan dieper in op jouw hulpvragen of die van je netwerk. Als deze duidelijk zijn uitgeklaard, start onze zoektocht om samen met jou tot succesvolle oplossingen, tips en gesprekken met anderen te komen.

 • Als we samenkomen, kan dat op twee manieren:

  • Ambulante begeleiding: jij komt naar De Stip, Gasthuisstraat 13  te Gooreind-Wuustwezel. Je mag alleen komen of iemand meebrengen. Dat kies je zelf, tenzij we dat expliciet afspreken.

  • Mobiele begeleiding: wij komen naar jou, thuis. Dat kan zijn voor een gesprek of voor een concrete actie, die we samen afgesproken hebben.

De bedoeling is zeker niet om steeds te praten, maar vooral om snel tot actie over te gaan. Gesprekken zijn wel nodig om tot het juiste beeld van jou en je vragen te krijgen.

We hopen jou zo snel mogelijk te kunnen ondersteunen en het traject dus zo kort mogelijk  te houden.

Onthoud wel dat je ALTIJD terug kan langs komen met een bijkomende of nieuwe vraag!

MAIL NAAR EEN KENNIS

'DE SCHELP' ONS ZORGNETWERK NOORDERKEMPEN

De Schelp Zorgnetwerk Noorderkempen vormt samen met het Revalidatiecentrum, de scholen voor buitengewoon onderwijs Berkenbeek de zorginstellingen van het Spectrum, een netwerk van instellingen, dat opkomt voor personen met een beperking in de Noorderkempen. Doel is: nieuwe initiatieven te ontwikkelen en te beheren, de onderlinge samenhang en de interne communicatie te bevorderen, de gemeenschappelijke initiatieven van de drie organisaties te ondersteunen en te stimuleren, de relaties met de lokale besturen te onderhouden.